Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΥΣΤΙΚΑ!!

Καλησπέρα σας!!Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πολύ χρήσιμες και έξυπνες λύσεις για ατυχίες που μπορεί να συμβούν σε όλους μας κατα την διάρκεια του μαγειρεματος!!!Σας προτείνω λοιπόν να ρίξετε μια ματιά και να επωφεληθείτε!!!

ΑΛΑΤΙ:Αν πέσει στο φαγητό αρκετό αλάτι,μπορείτε να βάλετε αρκετές φέτες φρυγανίας ή καρότο και αφήνω να πάρουν 1-2 βράζεις.Έπειτα αφαιρώ!!
*Στη σούπα ριχνω ασπράδια αυγών ώστε να το απορροφήσουν.

ΖΑΧΑΡΗ: Αν  πέσει πολύ ζάχαρη στο γλυκό προσθέτω 1 κουταλιά  γλυκού χυμό λεμονιού ή ξύδι απο μύλο!

ΞΥΔΙ: Σε ένα μπολ νέρο βάζω 1 κουταλιά ξύδι και το βραστό κρέας γίνεται πιο τρυφερό!

ΜΑΡΟΥΛΙ: Αν είναι μαραμένο,το βάζω σε χλιαρό νερό και γίνεται πάλι φρέσκο και τραγανιστό!
Επίσης, μπορώ να το βάλλω στο ψυγείο σε κρύο νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού για μισή ωρίτσα.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ:
1)Για τα δάκρυα:
α)Το βάζω πριν στο ψυγείο
β)Το καθαρίζω κάτω από την βρύση
γ)Κόβω το κάτω άκρο στο τέλος

2)Για να διατηρίσω ένα κομμένο κρεμμύδι,τρίβω την κομμένη επιφάνεια με βούτυρο
3)Για να μην καίει πολύ, το κόβω φέτες και το βυθίζω σε κρύο νερό για λίγο
4)Για να μην μυρίζει το μαχαίρι,το τρίβω πρώτα σε ωμή πατάτα και έπειτα το πλένω κανονικα
5)Για να μην μυρίζουν τα χέρια, τα τρίβω με φρέσκο χτμό λεμονιού


Ευελπιστώ αυτές οι έξυπνες λύσεις να σας βοηθήσουν!!!Έπαιτε και συνέχεια πάντως.............
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου