Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!!

Μιά έξυπνη λύση ώστε να μην πάνε τα μελομακάρονα που σας περίσεψαν χαμένα είναι να τα κάνετε ένα γευστικό κανταίφι!!!Δεν είναι καθόλου δύσκολο και αξίζει γιατί είναι σπιτικό!!!!

ΥΛΙΚΑ:
Για κρέμα: 500gr γάλα
                  500gr  κρέμα γάλακτος
                  80gr ζάχαρη κρυσταλλική
                  80gr κόρν φλάουρ
                  1 κλωναράκι φυσική βανίλια(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την συσκευασμένη)

Για βάση:  μελομακάρονα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια  και τα 40 gr ζάχαρη και την τοποθετούμε στην φωτιά.Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με τα υπόλοιπα 40gr ζάχαρης και προσθέτουμε και λίγο από το μείγμα του γάλακτος(πριν ζεσταθεί).Όταν το μείγμα της κατσαρόλας αρχίζει να βράζει προσθέτουμε και το μείγμα του μπολ.Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει την αδειάζουμε πανω σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως τα μελομακάρονα.Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά στο ψυγείο σκεπάζοντας την κρέμα με μεμβράνη.Πασπαλίζουμε
προαιρετικά με καρύδια,μέλι και κανέλα!

                                                                  
                                                                                         ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΤΙΡ: Εάν τα μελομακάρονα σας είναι στεγνά πριν φτιάξετε το γλυκό σας προτείνω να τα σιροπιάσετε ελαφρά ώστε το γλυκό σας να γίνει πιο σιροπιαστό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου