Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 kg βούτυρο(250gr  φυτήνη και 250gr φρέσκο)
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
620gr  ζάχαρη
2-3 βανίλιες
1 μπέικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2kg αλεύρι περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει!!Παίρνουμε κομμάτια ζύμης τα ανοίγουμε με το χέρι και με κουπάτ κόβουμε σχήματα  και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή τα τοποθετώ σε λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 C  μέχρι να πάρουν χρώμα.(Η ώρα ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο!)

TIP:
Κάποιες γνήσιες Σμυρνιές σε κάθε κουλουράκι τοποθετούν ένα μυρωδικό γαρυφαλλάκι για να δώσουν άρωμα!!
        
                                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου